MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Yamaha Arius Digitális zongorák

A Yamaha Arius Digitális zongorák közelebb hozzák a zenélést függetlenül tanulók tudásától és szülők anyagi helyzetétől.

A Yamaha három további modellel bővítette a híres Arius digitális zongorákat: az YDP-144, YDP-164 és az YDP-S54. Mint minden Yamaha digitális zongora, az Arius család is élvezi a cég kettős örökségének előnyeit, az akusztikus zongora építésből és az elektromos hangszerek fejlesztéséből nyert tapasztalatokat. Az YDP bármelyik új tagja jó választásnak bizonyulhat abban az esetben, ha a zongoratanár úgy érzi, a tanuló tudása alapján már érett lehet egy komoly hangszer vásárlására. Gyakorlásra és szereplésre olyan hangszer szükséges, amikor az akusztikus zongora nem lehet reális választás, súlya, költsége vagy méretei miatt.

Mind a három új YDP zongora esetében pontosan rögzített, Yamaha CFX sztereó többszörös hangmintákra épül a megszólalás, arra a hangszerre, melyet sok neves zongorista a világ legjobb zongorájaként tart számon. Az YDP-144 alkalmazza a Yamaha GHS technikát (Súlyozott szabvány kalapácsmechanika), a billentyűk járása fokozatosan a mély tartomány felé nehezedik. Ez lehetővé teszi a kifejező és jellegzetes billentést, mely az akusztikus zongorákra jellemző és egészen biztosan elnyeri majd a zongoratanár elismerését is, aki ragaszkodik a tanuló ujjainak megfelelő fejlesztéséhez. Az YDP-164 és YDP-S54 már a továbbfejlesztett GH3 (Graded Hammer 3) mechanikával rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a nedvesség és csúszás megakadályozása céljából a billentyűk szintetikus elefántcsont és ében borítást kaptak, ezzel a billentyűk tapintása is autentikusabb.

A Smart Pianist iOS® alkalmazás okos eszközökhöz (AndroidTM támogatás várhatóan 2019 júniusban) szintén mind három modell tartozéka lesz, lehetővé teszi, hogy a játékos okos eszközét intuitív és grafikákban gazdag kezelőfelületté alakítsa, ezáltal a hangszínek kiválasztását és konfigurációs beállításokat könnyebben elérheti. Továbbá, az alkalmazás képes a csatlakoztatott eszköz zenei könyvtárában található dalokat elemezni, és a kijelzőn megjeleníteni az akkordokat, melyek a zenék tempóját követik. Ezáltal az YDP tulajdonosok miután megtanulták lejátszhatják és megoszthatják kedvenc dalaikat.

Az Arius YDP-S54 karcsú megjelenésével emlékeztet egy modern zárt billentyűs konzol asztalra. Ideális választás lehet olyan helyeken, ahol a hangszer mérete fontos, pl. garzonlakásokban, kollégiumokban vagy olyan osztályteremben, ahol fontos, hogy több digitális zongora is elférjen.

További funkciók: beépített nagyteljesítményű hangrendszer, kristály tiszta hang, zengető pedál és húrrezonancia, mely az akusztikus zongora belső rezgéseit és harmóniai jellegzetességeit modellezi. A minimum 192 hang polifónia az YDP-144 esetében azt jelenti, hogy még a legsűrűbb zenei részekben sem jelentkezik a hang kihagyása.

„Ez a három új modell egyesíti a teljes Arius digitális zongora flottát,” nyilatkozta Tobias Dahm, a Yamaha Music Europe GmbH digitális zongorák és hordozható keyboardok termék specialistája. „A Yamaha CFX zongora hangmintáival és a kompatibilis Smart Pianist alkalmazással, az új hangszerek, a zenélés és a navigálás egyformán élvezetes. Ezek a zongorák kivitelezésben és hangzásban is nagyszerű választásnak bizonyulhatnak kezdők és haladó zongoristáknak egyaránt. A szülök nyugodt szívvel választhatnak ezekből a modellekből.”


2019. április 1. 17:45

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA