MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

YAMAHA RIVAGE PM7 SZAKMAI SZEMMEL

Több, mint 40 év telt el azóta, hogy megjelent a Yamaha első professzionális keverőpultja, a PM200. 2018. februárjában az amszterdami ISE kiállításon a Yamaha bemutatta a RIVAGE digitális keverőpult család legújabb tagját, a PM7-et.

Az új rendszer központi eleme a CSD-R7 konzol, ami megegyezik a RIVAGE PM10 rendszer konzoljának (CS-R10) méreteivel. A CSD-R7 beépített DSP-vel rendelkezik, ami tovább növeli a rendszer rugalmasságát és hordozhatóságát. A legendás Yamaha digitális keverőpultok működőképességének legfontosabb eleme a „Selected channel” koncepció, amely közvetlen hozzáférést biztosít a „SEL” gomb által kiválasztott csatornák paramétereihez. A RIVAGE PM7 örökölte a RIVAGE PM10 teljeskörű „Selected channel” konfigurációját, amely egyidejűleg közvetlen és gyors hozzáférést biztosít a kiválasztott csatorna összes paraméteréhez, ezáltal gyors és kényelmes keverési felületet biztosítva bármilyen környezetben.

A RIVAGE PM7 rendszer azonos kapacitással rendelkezik, mint elődje, a RIVAGE PM10. 120 bemeneti csatorna, 60 mixbus, 24 mátrix bus és 48 plug-in. A Yamaha két típusú nagyteljesítményű I/O rack-et kínál a RIVAGE PM7 bemenetei és kimenetei számára, mely mindegyike kompatibilis más audió hálózattal. Az egyik a TWINLANe hálózat, amely optikai csatlakozással egyidejűleg akár 400 csatornát is képes továbbítani. A másik az Audinate Dante audió hálózata, mely már szabványosan megtalálható a CL és QL digitális keverőpultokban, valamint számos más Yamaha audió termékben. A Dante hálózattal felszerelt Rio3224-D2 és Rio1608-D2, illetve a HY144-D audió interfész kártyával felszerelt RPio rack kombinálható egymással, így biztosítva a RIVAGE PM sorozat kiemelkedő hangminőségét. Rendelkezésünkre áll az RPio622 és/vagy az RPio222 a HY256-TL, vagy HY256-TL-SMF audió interfész kártyák kombinációival, melyek hibrid mikrofon előerősítőkkel teszik lehetővé az analóg bejáratok természetes hangzásának magasabb színvonalát. Az RPio622 és az RPio222 rackek az RY-ML-SILK analóg bemeneti kártyákkal ellátva biztosítják a Rupert Neve által szabadalmaztatott mikrofon előfokok hangzását, mely a VCM áramkör modellezési technikának köszönhetően minden csatorna számára külön elérhető. A SILK jelfeldolgozási funkció kétféle változatot tartalmaz: az egyik a „RED” (energikus), a másik a „BLUE” (telt). Továbbá a „Texture” encoder zeneileg formálja a harmonikus komponenseket, hogy azok a lehető legjobban illeszkedjenek a forráshoz. A Dan Dugan Sound Design-al folytatott mélyreható együttműködésnek köszönhetően a RIVAGE PM sorozatú digitális keverőpultokban beépítve találjuk meg a híres Dan Dugan Automixer funkciót.

A RIVAGE PM7 a kreatív keverés ideális kiindulópontja, az átlátszó, színezetlen hangzásnak köszönhetően.


2018. december 7. 13:17

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA